torstai 30. kesäkuuta 2011

Pusukuppikakut

Tällaisia tehtiin kesäjuhliin viemisiksi. Julkaisen tämän ohjeen, koska nää oli tosi makeita, mutta ihan parhaita! Resepti pusuihin on saatu ystävältäni Spatzilta.


Pusukuppikakut (maidoton)

Muffinssitaikinan voit valita itse, minä tein maidottomana kahdenlaista versiota:

Suklainen versio
2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl van Houtenia
0,5 dl sokeria
1,5 dl kauramaitoa
0,5 dl öljyä



Hedelmäinen versio
3 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 prk ananasmurskaa mehuineen
0,5 dl öljyä

Paista uunissa 200 asteessa kunnes kypsiä. Paistoaika riippuu muffinssilootan koosta.


Pusuohje

2 kananmunanvalkuaista
1 prk mansikkatomusokeria tai vajaa purkillinen tavallista
1 rkl vettä
vaniljaa tai makusiirappia jos käytät tavallista tomusokeria

Tee vesihaude kuumentamalla vettä kattilassa kiehumiseen asti. Laita teräksisessä/lasisessa astiassa kananmunanvalkuaiset vesihauteeseen ja vatkaa sähkövispilällä hetki. Lisää tomusokeria jatkuvasti pienissä erissä. Laita välillä sekaan hieman vettä jotta ei jää sokeripaakkuja taikinaan. Kun kaikki tomusokeri on sekoitettu valkuaisiin vispaa vielä hetki kunnes seos muistuttaa paksua kermavaahtoa. On myös tärkeää, että vispataan tarpeeksi kauan jotta valkuainen kypsyy kunnolla. Laita seos pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle. Laita kylmään odottamaan.

Suklaakuorrute

1 levy maidotonta tummaa suklaata (200 g)
2 rkl rypsiöljyä

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita joukkoon rypsiöljy. Dippaa kuppikakut vuorotellen sulaan suklaaseen ja koristele halutessasi strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti