perjantai 8. kesäkuuta 2012

Lippiksen ohjetta ja mallikuva


 Lanka Novita Miami, virkkuukoukku 3,5. Kerä meni tähän.

Hatun ohjeet siten miten minä tän päässäni hahmotan, ei ole minkään "oikean" ohjeen mukaan tehty, vaan ohje muotoutui teon yhteydessä.

  (1-2 -vuotiaan)

1. Tee 5 kjs ja yhdistä ne piilosilmukalla ympyräksi.
1. kerros: Tee alkuun 3 kjs ja 11 pylvästä renkaaseen ja yhdistä ps:lla.
2. kerros: Tee alkuun 3 kjs ja jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä, yhdistä piilosilmukalla.
3.krs.: Tee alkuun 3 kjs ja *1 pylväs 1.pylvääseen, seuraavaan 2 pylvästä* toista kerros loppuun, yhdistä piilosilmukalla.
4. krs: Tee alkuun 3 kjs ja *1. ja 2. pylvääseen yksi pylväs, kolmanteen kaksi pylvästä*, toista kerros loppuun, yhdistä piilosilmukalla.
5. krs: Tee alkuun 3 kjs ja *1,. 2. ja 3. pylväisiin yksi pylväs, neljänteen kaksi pylvästä*, toista kerros loppuun, yhdistä piilosilmukalla.
6. krs:Tee alkuun 3 kjs ja jatka pylväs pylvääseen, mutta lisää 20 silmukan välein 1 pylväs = 61 pylvästä

Seuraavat kerrokset tee aina alkuun 3 kjs ja pylväs pylvääseen, kunnes mitta on suunnilleen korvien päälle riippuen kuinka syvän lippiksen haluat.

Lipan teko:

Mittaa keskikohta hatusta, ja aloita kiinteät silmukat 10 pylvästä ennen keskikohtaa. Tee joka toiseen pylvääseen 2 kiinteää yhden sijaan. Jatka kunnes olet 10 pylvään päässä keskikohdasta. Käänny ja tee kiinteitä silmukoita takaisinpäin. Käänny päässä ja tee taas toiseen suuntaan, jatka kiinteillä silmukoilla kerroksen loppuun, yhdistä piilosilmukalla. Tee ympäri hattua 2 kerrosta kiinteitä silmukoita, mutta lipan molemmissa päissä tee kiinteillä kerroksilla yhteen kiinteään silmukkaan kaksi kiinteää, jotta lippa ei ala vetää sisäänpäin. Viimeistele piilosilmukoilla reuna tasaiseksi.

Nauha lipan päälle:

Mittaa lipan pituus ja luo sen pituinen ketjusilmukkajono. Tee kolme-neljä kerrosta kiinteitä silmukoita ja päättele. Kiinnitä neulalla.

Ohje: Sinisen talon neiti

muokattu mallia, kun huomasin siellä virheen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti