keskiviikko 10. lokakuuta 2012

peach puff


Karkkiraitatrikoo tarttui mukaan Marimekon tehtaanmyymälästä. Ostin tätä 80 cm ja se riitti reilusti tähän paitaan. Täytyy alkaa ostaa siis 70 cm omia paitoja varten. Kuukauden haasteena oli ylittää oma mukaavuusalue ja valitsin itselleni puhvihihojen teon ja housuvetoketjun ompelun. Jälkimmäinen odottaa vielä tarttumista toimeen, kun ensin pitäisi löytää hyvä housukaavakin. Teen ehkä sellaiset shortsit, joita voi pitää talvella sukkisten ja ison neuleen kanssa. Saa nyt nähdä.
 Hihansuut tein myös pussille.Puhvihihan ompelu kävi helposti. Näin tein: Leikkasin hihan pyöriön pystysuuntaan kolmeen osaan ylhäältä n. 15 cm matkalta. Levitin osia erilleen n. 1,5 cm verran ja piirsin uuden pyöriön. Leikkasin tämän avulla hihan. Ompelin rypytysnauhalla n. puolen sentn päästä pyöriötä jättäen kainaloon molemmille puolille 5 cm matkan sileää. Ompelin hihan istuttamalla kädentielle saumurilla. Rypytysnauha jäi saumuriompeleen sisään.

5 kommenttia:

 1. Nätti paita, käy sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Kannatti poistua mukavuusalueelta ja yllättää lukiat ihanan raikkaalla paidalla. Sopii sulle ja toivottavasti tulee käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin päällä! Kiitti Maisku ja Emmi <3

   Poista
 3. Todella kivasti toteutettu paita, yksinkertainen, mutta todella kaunis ja istuva. Hienot puhvit :)

  VastaaPoista