maanantai 15. lokakuuta 2012

taitoshiha

Laneilla sitä oppii kaikenlaista. Kuten sen, että sinne kaavoituskurssille olisi kannattanut mennä. Onneksi oe:ssä on virtuaalinen mahdollisuus hankkia kaavoitusapua. Tämä paita syntyi eitsun kuvan perusteella, koska hullu kun olen niin tuollainen piti sitten itsellekin saada eikä kaavoja ollut.
Tämä tehtiin niin, että ensin levensin pussihihaiseksi tavallisen hihan pyöriön. Sitten laitoin kaavapaperin uuden hihan päälle, taittelin kolme taitosta, piirsin läpi vanhan pyöriön ja leikkasin kaavapaperin uuden viivan mukaan. Lopulta pyöriö oli hurjan korkea, mutta taiteltuani ja ommeltuani se rypyttyi kauniisti olalle. Loistavaa!


 Framilonilla tuin sauman ennen saumurointia.


Tätä täytyy kokeilla neitokaisen paitoihin myös!

8 kommenttia:

 1. Hienot rypytykset! Ja hieno paita muutenkin. Mahtaisinkohan osata itekin? taidan kokeilla joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kannattaa :) Tällä sai taas peruspaitaan ihan uuden ilmeen. Oli helpompi kuin kuvittelin! Pitäisikin joku kerta tehdä postaus siitä, miten samalla kaavalla ja pienillä muokkauksilla tulee MONTA erilaista paitaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana ja hauska. Itse ostin kirpparilta samlla tyylillä tehdyn paidan ja ratkoikin jo saumoista idean toivossa, mutta onnistuin siivous puuskassa hävittämään paidan, eli kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon kans aina miettiny et miten toi tehään. Tänään sitten pohdiskelin ja uskaltauduin sanomaan ideani ääneen ja sain siunauksen tavalle jotenka niin tein :D ja hyvä tuli.

   Poista
 4. Ihana paita, itsekin tykästyin ja näitä syntyy monta. Tosin sun päällä paljon parempi kuin mun päällä, kun olet niin hoikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh Eitsu! Sinähän minua tähän innoitit, jotenka hyvältä se on sun päälläkin näyttänyt :)

   Poista