maanantai 14. tammikuuta 2013

Inspiraation jäljillä

Kerran jos toisenkin on kysytty, että mistä mä saan nämä ideani vaatteisiin. Miten voisi oppia näkemään maailmaa siten miten minä sen näen? Täynnä ideoita. Suoraan sanottuna niin paljon että pää hajoaa jos koko ajan pohtii, että miten saisin ne ideat todeksi.

Laitan tähän muutamia ideoita ja kerron mitä minä kuvassa näen. Ehkä se valottaa vähän sitä miten maailmaa hahmotan ja miten ne mun ideat syntyy.

Luonnosta minua inspiroivat kaikkein eniten linnut.

http://www.lauraalejo.com/index.php?/prjects-print/birds/

Ensin tässä kuvassa minua inspiroivat nuo väriyhdistelmät. Luonto on viisas valinnoissaan. 
Katsokaa myös linnun siipiä. Niistä saisi jonkun upean koristeen vyötärölle tai etukappaleelle (esimerkiksi coctail-mekossa) linnun siiven mallinen taitos puolelta toiselle. 
Housuihin saisi näistä ratsastustyyppiset koristeet kun valitsee yhden perusvärin ja siihen toisen aksenttiväriksi. Sellaiset pystysuorat suorakaiteenmalliset jotka tulevat jalan sisäsyrjälle pohkeen kohdalle. 

Arkkitehtuuri tuo ideoita rakenteeseen.

http://younesbounhar.com/?attachment_id=2710

Tässä on ihan selvästi paita, jossa on etukappale tehty kolmesta osasta. Vasen, keski ja oikea etukappale. Vino leikkaus voisi yltää jopa hartialinjaan asti, jolloin saisi makean lepakkohihaisen paidan. Hihat muodostuisivat vasemmasta ja oikeasta etukappaleesta. 


http://www.matkailu-opas.com/eiffel-torni-pariisi.html

Tässä on ihan selvät housut. Matala vyötärö, sellaiset saruel-tyyliset harmaat joissa olisi päällä ristikkokuviota. Harmaata, mustaa, hopeaa. Ai että. 

Raglanhihaan saisi myös hienon yksityiskohdan kun jakaa hihan kahteen kappaleeseen ja toistaa ristikkorakennetta sisäsyrjällä. Siten kuten tein itse sen harlekiinijakun kanssa tai kuten tässä on tehty 

 
http://shoefessional.com/wp-content/uploads/2012/11/Balmain-RTW-Spring-2013-5.jpg


Printit kiehtovat myös

 
http://www.edupics.com/coloring-page-kings-crown-i9068.html

Etukappaleelle, eteen. Valkoinen löysä t-paita jossa on mustalla käsin ohuella kynällä piirrettynä kruunu. Sellaisen haluaisin.  Balmain on tehnyt helmikirjailuja vaatteisiin korostaen niiden rakennetta. Tässä vanhassa saamelaisessa esineessä näen sen saman.

 

http://saamiblog.blogspot.fi/2008/06/old-engarving-and-images-of-saami.html

Vanhat valokuvat

http://saamiblog.blogspot.fi/2008/06/old-engarving-and-images-of-saami.html

Vyötärölle poronnahkainen pussukka. Paita, jossa olkalinjaa laskettu ja olalla tehostenauha. (Teko)turkisbolero yhdistettynä silkkiseen kauluspaitaan. Tämä kuva pursuaa ideoita. 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä minua inspiroivat lastenvaatemerkit kuten New Generals, The Brand, Soft Gallery ja Bangbang Copenhagen. 


 http://www.derkleinesalon.at/WebRoot/Store2/Shops/es122891/4E46/8070/614F/12A8/C35C/50ED/8960/173A/lucypantsshark.jpg

 http://fi.babyshop.com/images/30164/zoom.jpg


http://images.nordickids.co.uk/images/products/1349946696-50255300.jpg

Listaa voisi jatkaa. Tässä kuitenkin jotain siihen mikä minua kiehtoo.

7 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla olen kanssasi. Miulla on koneessa ispis kansio (kun pinterestiin en kuulu), ei tarvitse kuin kansio avata ja jotain ideaa jo päässä. Hauskinta on, ettei siellä ole kuin yksi vaatteen kuva, ja sekin omatekele, joka joutunut väärään kansioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juuri liityin pinterestiin kun alkaa toi kirjanmerkkivalikko olla aika tukossa ja koneen kovalevy kans... :D jotenkin olen myös sun vaatteista aistinu tän saman ideaholismin.

   Poista
  2. Yep. Parisataa sivua järjestelemättömissä ja sinne ne hukkuu (vaikka putsaan kk:n välein). Onneksi suurinosa syöpyy mun verkkokalvoille ja kummittelee mielessä. Olisikin hauskaa aina laittaa postaukseen myös kuva mikä on siihen vaatteeseen inspiroinut (no nythän mie sen keksin), muttei aina vaan muista missä on "jotain" nähnyt.

   Poista
 2. Miksihän tuota liilaa paitaa ei löydy babyshopin sivuilta? :O

  VastaaPoista
 3. http://fi.babyshop.com/flounce-dress-purple/p/47020 tuossa on toi kans mutta siinä lukee että ale. Olisko sitten loppunu?

  VastaaPoista
 4. Voi kun oliskin toi sun mielikuvitus. Kyllä mä noi asiat kuvissa näen kun sanoit mitä niissä on, mutta itsellä on niin rajoittunut ajatusmaailma vissiin.

  VastaaPoista
 5. Tää oli mielenkiintoinen postaus! Itellä on paljon "rajoittuneempi" mielikuvitus, olet tosi luova :)

  VastaaPoista