perjantai 11. tammikuuta 2013

loose

Tiedättekö kun aurinko paistaa puiden takaa ja hämärä on laskeutumassa? 
Minäkin tiedän.


Kokeilin mitä tapahtuu kun poistaa mustasta värit kloriitilla. Sitten värjäsin sen vielä siniseksi liukuvärillä. Mitä näillä kahdella asialla on yhteistä?

Auringonlasku.

Koska aplikoida en osaa, enkä juuri piirtääkään niin minun pitää sitten keksiä oma tapani tuoda kankaisiin persoonallista otetta. Tehdään sitten värjäämällä.
Marimekolta löydetystä napakasta trikoosta syntyi laatikkomainen paita lettitehostein
 (siitä lisää myöhemmin)

Miten se letti sitten tehdään? 

 

Taitetaan kangas haluamastasi kohdasta puoliksi ja saksitaan siihen x-määrä reikiä. Ensimmäinen ja viimeinen pienempänä.


Sitten lenkkejä avataan sormin, ja vedetään alin lenkki toisiksi alimman yli. Sitten lenkin välistä napataan toisiksi alimmasta kiinni. Sitten toisiksi alin lenkki vedetään jälleen seuraavan päälle ja nyt kolmanneksi alimmasta napataan kiinni. Näin jatketaan, kunnes ollaan viimeisen lenkin kohdalla. Pitäisi olla muodostunut silmukkarivistö.


 Viimeinen lenkki kiinnitetään nuppineulalla ja ommellaan tukevasti kiinni kankaaseen. Alimman lenkin juuri ommellaan käsin pienin pistoin tai koneella nurjalle puolelle.

Tästähän saisi kivan kaula-aukon singoallamekkoon....


9 kommenttia:

 1. Tämä paita on kyllä (taas) niin hieno:) Ja täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla kanssa tuota valkaisua ja värjäämistä, saa kivasti ilmettä:) Ja kiitos letti ohjeesta!:)

  VastaaPoista
 2. Kerta toisensa jälkeen ihailen ideoitasi ja toteutustasi! Tämäkin paita on upea, ei tässä oikein muita sanoja keksi. Tuosta kloriitti- ja värikäsittelystä olisi kiva nähdä sellainen vaihe-vaiheelta-kuvasarjakin, vaikka periaatteessa pää sanookin miten se tehdään... :) Letitystutoriaali taas menee ehdottomasti inspiraatiolaatikkoon, tuo pääntiesovellus alkoi jo heti kutkutella mielessä!

  VastaaPoista
 3. Paita on ihana! Ja toi lettiohje menee mullakin ehdottomasti kokeiluun!

  VastaaPoista
 4. Onpas hauska yksityiskohta :). Sinulle on yksi juttu Onnenhelmiä -blogissani (www.onnenhelmi.blogspot.fi)!

  VastaaPoista
 5. Sä olet niin velho, mun idoli..

  Taidan kyllä vaatia jonkin s.posti selvennyksen, koska ohjeestasi en tajunnut yhtään (tai no jotain) mitään..ja kyllä lukijassa on vika :)

  VastaaPoista
 6. sää oot kyllä niin guru näissä ideoinneissasi! jälleen kerran - olen sanaton!

  VastaaPoista
 7. Ihana värjäysidea ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 8. Lumoavia ideoita blogi pullollaan! Olen käynyt joskus aikaisemminkin, mutta nyt jäin kyllä kuin täi purkkaan!

  VastaaPoista
 9. Voi, kun ihku! Täytyy totakin kokeilla...

  VastaaPoista