tiistai 4. kesäkuuta 2013

kesälippis

Ohut, hengittävä mutta silti sopivan kokoinen pitää lippiksen olla. En tykkää jos niskaan joutuu kursimaan ison kangastukon tai hattu valuu silmille. Trikoosta en halunnut tehdä, vaan ohuesta puuvillasta. Siinä on ominaisuudet kohdillaan.

Ongelmana tietenkin oli kaava. Olin antanut ne ottobret lainaan, jossa olisi ollut pojalle sopivan hatun kaava, joten tuumasta toimeen ja kaavoittamaan. 

Mittasin pojan päänympäryksen ja lisäsin väljyyttä 2 cm. Jaoin saadun luvun kuudella. Sitten mittasin korvasta korvaan pään yli, jotta sain kiilan korkeuden mitattua. Mittasin vielä päänympäryksen pari cm korvan yltä, jotta tiesin missä kulmassa kaarien pitäisi kulkea. Kaavaan laitoin saumanvaroiksi n 1 cm, jotta mahduin tekemään huolittelut saumurilla. 


Huolittelin käänteen vinonauhalla ja laitoin taakse kuminauhan sen sisään.

7 kommenttia:

 1. Tuliko heti kerralla näin hyvä kaava? Tosi hyvännäköinen lippis. Pitäsköhän munki koittaa uudestaan, onnistuin söhläämään jo yhden lippiksen ja luovutin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein ensimmäisen version vuorillisena ja siitä tuli liian sopiva, joten lisäsin tähän tuon väljyyden 1cm->2cm. Korjasin myös lipan reunaa isommaksi ja toisesta reunasta kaarevammaksi jotta ei tule liikaa silmille. Harjoituskappale kandee tehdä ja sovittaa niin näkee mitä muutoksia voisi tehdä, kun lasten päät on aina vähän eri muotoisia. Meillä on tällaiset pallopäät niin tämä tapa sopii hyvin :)

   Poista
 2. Tosi hyvältä näyttää ja ihana kangas!

  VastaaPoista
 3. On kiva! Pitääkin kokeilla tehdä itsekin. Taidankin napata ohjeen ja kankaan mökkireissulle mukaan.

  VastaaPoista
 4. Aikasta täydellisen sait kaavotettua, todella pähee!

  VastaaPoista
 5. Ihana lippis! Ja todella upeasti istuu pienen miehen päähän. :)

  VastaaPoista