sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

aita

Paapiin suunnittelema ja käpyseltä ostamani Aita lukeutuu yhdeksi välittömäksi suosiksi. Ostin sitä kaikissa muissa väreissä (musta, punainen ja vihreä) mutta sinistä jäin vielä miettimään. Ei olisi kannattanut. Olisi pitänyt vaan tilata. Olisi se ollut ihana itsenäisyyspäivän mekko.

The Brandin perhostunikat innoittivat erästä ompeluystävääni ja pian huomasin piirtäväni paperille samantyyppistä itselleni. Kuosittelun kautta jälleen mentiin ja perushihaton sai uuden ilmeen perhoshihoilla. Hihat on tehty yhdestä kappaleesta taittamalla. Halusin kokeilla millaiset tulisi kun tekisi ilman saumoja. 

Leikkasin perushihattoman siis halki muutaman sentin päästä kaarevasti seuraten kädentien linjaa ja laitoin perhoshihakaitaleen siihen väliin. Tikkasin sauman litteäksi hihan alta.

Tässä työssä harjoittelin kantinkääntäjääkin ja hyvin sillä kanttaa, kunhan ei käytä resoria. En saa jotenkin asetuksia oikein, koska resori ei vaan kulje tarpeeksi hyvin ja tikki jää tikuttamaan paikoilleen. Diffikin on jo 1,5 joten siitä ei kai voi olla kiinni. Paininjalan puristus voisi olla ratkaiseva tekijä, kokeilen sitä seuraavaksi.
14 kommenttia:

 1. Tulipa todella ihana tästä! Mulla on vielä pala sitä sinistä itseä varten, odottamassa inspiraatiota.. Kaikki värit on tosi toimivia!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno! Tuo taittaminen oli varmaan hihaan hyvä ratkaisu. Itelle ois tullut ensimmäisenä mieleen rullapäärme yksinkertaiseen kankaaseen, mut siitä ois herkästi tullut epäsiisti. Harmittaa kun "pilasin" tänään ison palan sinistä aitaa mekkoon, joka ei sitten trikoosena toiminutkaan niin hyvin kuin kuvittelin. Onneksi sain siitä vielä tytölle kivan paidan ja punaista ja mustaa on hamsttattuna kaapissa:D

  VastaaPoista
 3. Hauskat hihat, tollaisiakin olisi kiva kokeilla! Se paininjalan puristus auttaa ainakin minulla resorin jumitukseen. Pitäisikin taas käytellä nauhankääntäjää, tulee liian usein tehtyä käsipelillä kanttaukset kun siihen on tottunut...

  VastaaPoista
 4. Mä olen tehnyt tytöille pari mekkoa tuolla hihojen taittamisella, ja on ollut muuten näppärää :)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Perhoshihoja tarviis kyllä kokeilla. Itse en oikein tykkää käyttää perushihatonta muuta kuin kotosalla, mutta noilla hihoilla osaisin olla muuallakin!! :)

  VastaaPoista
 6. oih, tää on niin superkaunis! <3

  VastaaPoista
 7. Ihana paita! Ja kiitos vaan, tähän asti en kokenu tarvivani Aitoja, mutta nyt sitten selkäranka katkes...

  VastaaPoista
 8. Mahtava kuosittelu. Kopio mappiin menee :) Kaunis <3

  VastaaPoista
 9. En ole kyllä taas yhtään lämmennyt tälle kankaalle mutta olen nähnyt tästä niin kivoja juttuja, että alan itsekin pikkuhiljaa lämmetä tälle ;) --> Hitaasti syttyvää sorttia(ko?) :D

  VastaaPoista
 10. Todella kauniin mallinen paita ja tuo kangas sopii siihen kivasti!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! Kohta mun on pakko tilata tätä kaapin perälle pölyttymään. Paljon sulla suurinpiirtein meni tähän kangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tilasin 80 cm tätä josta tuli siis tuo toppiosa ja siitä loppuleveydestä tein nuo hihafrillat vielä. (koko xs/s)

   Poista