keskiviikko 18. syyskuuta 2013

salaisessa puutarhassa

Tytön askartelusta tämä idean sai. Puu on satupuu. Se kuulemma on kaikkien hedelmien puu. 


Tilasin käpysestä tätä MAINIOTA neonpistecollegea. Ylitti kaikki odotukset. Se tuli pesusta täysin nypyttömänä ja on unelman pehmeää. Eikä edes reikiintynyt yhtään. Tein housuihin taskut, joihin voi vaikka niitä hedelmiä jemmata. 


Paidan neulos on majapuun pinkkiä palomiesneulosta käännettynä nurin päin. En saanut kuosia sittenkään markkinoitua tytölle, mutta näin päin paita kelpasi heti. Tein tyllistä rintaan rusetin koristamaan. Kaulus on saumuroitu väärin päin, jolloin saumuriommel jää oikealle puolelle. Tästä tulee paitaan "kaulukset". Paita on leikattu edestä lyhemmäksi kuin takaa ja se on vain huoliteltu saumurilla jotta keveys säilyy. En halua lapsille liian tönkköjä vaatteita. 

Housujen kaava on tehty koon 90 koolla, mutta lisäsin reilusti pituutta ja lahkeiden suihin resorit samasta collarista. Kaava on Åsa Lennartsonin housukaava. Paidan kaava on More Grey koossa 98, mutta tein reiluilla saumanvaroilla. Tyttö on 97 cm pitkä ja hoikka.

_______________________________________________________________________

What kind of tree is it? It's a magic tree, girl said. She inspired me to make a set of easy, relaxed clothes. The shirt is cotton jaquard fabric (wrong side upside) from Majapuu and pants are neoncollege from Käpynen. Patterns are from Åsa Lennartsons book and the shirt is More Grey in Ottobre kids in size 98. 

17 kommenttia:

 1. toi paidan väritys on ihana. mä toivosin kyllä markkinoille enemmän noita tuollaisia eläviä pintoja yksivärisiin.

  VastaaPoista
 2. toi paidan väritys on ihana. mä toivosin kyllä markkinoille enemmän noita tuollaisia eläviä pintoja yksivärisiin.

  VastaaPoista
 3. Ihana setti! Koko lukemisen ajan mietin, mistä tuollaista eläväpintaista neuloskangasta olet mahtanut ostaa. Lopussa selvisikin. Oma esikoiseni toivoisi juuri tuollaisista kankaista paitoja. Ja neonpilkkuisia juttuja myös. Pitääköhän tästä lähteä tutkimaan kankaiden nurjia puolia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti :) Moni kangas on hyvin monikäyttöinen. Esim collegen lenkkipuolesta saa tehokeinona vaikka polvipaikat ;)

   Poista
 4. Ihana inspiraation lähde tässä :) Hieno setti!

  VastaaPoista
 5. Olen melkein satavarma, että meidänkin tyttö kelpuuttaisi tuollaisen paidan, koska se on pinkki ja siinä on rusetti. :-) Neulokset on ihania, mutta suuri osa tarjolla olevista on juurikin kuviollisia. Kuviottomuus on välillä ihan virkistävää!

  Tuo neonpilkkucollege on itseasiassa vaatteena kivemman näköistä kuin kankaana. College on kyllä tosi hyvä materiaali lasten vaatteisiin. Itse olen tosin ostanut suurimman osan collegekankaista Kontista, jossa niitä on aina tarjolla, koska ilmeisesti se on niin "kasari" materiaali, että ihmiset haluavat siitä eroon. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olen varmaan jo monen mielestä kyllästymiseen asti hokenut, ne kuosit ei vaan aina ole SE juttu, vaan vaatteen malli. Collegekankaat ylös, joustofrotee alas!

   Poista
 6. Tosi kivat noi housut! Heti ensin tuli mieleen, että mistä mallistosta :D

  VastaaPoista
 7. Hei kamoon. Nää on ihan yber söpöt ja nyt harmittaa kankaasta luopuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli hyvään tarkoitukseen! Käännät nyt kaikki kankaat kotona nurinpäin ja etit niistä tätä meleerattua neulosta. Koitan kompensoida pettymyksen paketissa :)

   Poista
 8. Syksyn kaunein setti :) joten kiitos, tiedän mitä teen parista neuloksesta, jotka lojuvat kuvioähkyn vuoksi kaapissa ja tuota collegea on pakko saada nyt <3

  VastaaPoista
 9. Kannatti taas tulla kuolaamaan! Ei ole iskenyt meikäläiseenkään tuo collari kuvissa, mutta voihan nenä, nyt tais iskeä. Tässä setissä on taas sitä jotain!

  VastaaPoista